RBBC (rolstoelbasketbalclub) vzw, is een sportclub welke reeds méér dan  40-tal  kaarsjes mag uitblazen gezien we sinds 1981 een uitstekende omgeving trachten te zijn voor vele personen met een beperking welke adhv actief sporten een (nieuwe?) uitdaging zoeken om met positief gevoel doorheen het dagdagelijkse leven te kunnen stappen desondanks hun beperking(en). 

Ons aanbod bestaat vnl. uit  Rolstoelbasket (Trainingen/competitie/nationale & inter nationale tornooien),  doch ook handbiken staat op het programma tijdens de ‘zomer’maanden als alternatief tijdens de rolstoelbasketbal competitie-break Mei – Sept.

 

Er zijn tal van personen met een beperking welke eveneens behoefte hebben aan ‘Sporten’ tijdens hun vrije tijd, dit ngl. hun eigen wensen, mogelijkheden en kunnen. En als het dan ook nog even kan dan liefst via een degelijke clubwerking dichtbij adhv alle nodige sportfaciliteiten, ondersteuning & begeleiding.

Dit is nl. wat wij binnen RBBC vzw. sinds ons bestaan – met wisselend succes – trachten na te streven.. dit tot grote tevredenheid van al onze aangesloten (ex-)sporters en hun onmiddelijke omgeving. 

Wij zijn binnen RBBC steeds weer blij verrast om – om bij monde van tal van onze leden welke door ziekte, ongeval of andere werden getroffen – te mogen vernemen dat na aansluiting & participatie bij ons team het hun overtuiging is (en blijft) dat sporten binnen een G-sportclub hen wel degelijk helpt
of geholpen heeft hun handicap te aanvaarden en beperkingen’ qua mogelijkheden, welke voor velen plots zijn intrede deed, ANDERS in te vullen/compenseren.

Ieder werkjaar opnieuw, is het een uitdaging om de nodige financiële middelen te vergaren zodanig onze leden in optimale omstandigheden te kunnen laten trainen en deelnemen aan wedstrijden / competities edm., alsook een enorme taak opnieuw de meest gepasteaccommodaties / sporthal te bemachtigen binnen het gestelde kader & (bevoorrechte?) toewijzingsprocessen ..tov talrijke valide sportclubs.  

Gedurende 10 maanden per seizoen voorzien wij een 40-tal sessies waarbij onze leden de gelegenheid hebben om aan sport te doen via 1 taining per week, nl op dinsdagen van 19u30 – 21u30 – ongeveer 14-daagse zijn er competitie-  e/o tornooi-wedstrijden.

Het is & blijft het de visie/doelstelling van RBBC vzw, om aangesloten leden te laten voelen dat SPORT een haalbare zaak is en een belangrijk onderdeel van vrijetijdsbesteding KAN en MOET zijn. 

Onze ‘deuren’ staan steeds wagenwijd open voor jong & oud met een lichamelijke beperking welke ‘goesting’ heeft om via sport een nieuwe of extra uitdaging aan te gaan … alsook naar vrijwilligers welke ons binnen onze werking verder willen ondersteunen,

Steeds Van harte ‘Welkom’  

Met sportieve groeten,

R.B.B.C. vzw