Mei
Tornooi Competitie
28
Sporthal Hercules – Ursulinenstraat 1 – 3540 Herk-de-Stad
Uur
Wedstrijd
Score
15u30
Rolling Thunders Wetteren ROL A – BC Oostende ROL B
36 – 49
17u30
HUBO Limburg United ROL B – Rolling Thunders Wetteren ROL A
37 – 48

Gisteren met 6 spelers voor een laatste TC tornooi seiz 2021/2022 alweer een verre verplaatsing naar Herk, met 2 wedstrijden vs teams welke hoger staan gerangschikt.. en aan ons de opdracht dit alsnog een omkeer trachten te geven.
Eerste wedstrijd vs Oostende Dukes on Wheels, waarvan we héél wat verhoopten werd toch een tegenvaller, waarbij een eerste quarter tegen een ingespeeld team met een 6-punten achterstand (6- 12) werd afgesloten. Desondanks we het tweede quart schijnbaar terug wat meer grip kregen op de wedstrijd (12-11), blijft daar het knagen dat door de vele simpele missers, foute passing, en zwakke defence, .. we hws daar de wedstrijd hebben verloren. Een derde quart met een 10-10 score bracht ons geen sikkepit dichter bij het uiteindelijke doel..nl de wedstrijd winnen. De wedstrijd bleef heen en weer gaan en de achterstand van 5-punten bleef op het bord, tot een 3-tal minuten voor het einde we toch onze meerder moesten erkennen in het team van de kust, welke dan ook verder konden uitlopen en verdiend de wedstrijd winnend hebben afgesloten mmet een 36- 49 eindstand. Proficiat Dukes on Wheels.

Nadat laatste wedstrijd het beste liet vermoeden en de verloren wedstrijd toch een een domper was bij enkele spelers en had ook het zelfvertrouwen een ‘deukje’ opgelopen. Wat nodige ‘peptalk’ l & r tussendoor bleek echter wonderen te doen en aanzet tot een frisse, zéér bemoedig start van de 2e wedstrijd vs thuisploeg LUOW Herk, (eerste wedstrijd tegen Dukes Oostende gewonnen trouwens),  welke blijkbaar overmeesterd werden door stress aan het einde van het 1e quart zowaar op 9-punten werden gezet (6-15). Ook het 2e quart werd met een positief verschil van 4-punten afgesloten (6-10), zodanig we de rust hadden bereikt met een 12-25 tussenstand in ons voordeel, welke de meeste gemoederen weeer tot rust bracht.

Na de herneming bleek even dat LUOW zich zou herpakken en werden de 4-punten van het 2e quart weer ingeleverd (15-11), maar hun offensief werd met een héél mooi 4e quart van beide teams, uiteindelijk  toch kordaat afgestopt door onze spelers, en werd alsnog ook het 4e quart gewonnen (10-12).
Met een meer dan verdiende winst via eindstand 37-48,  mogen we alsnog tevreden zijn met de  verplaatsing voor deze laatste wedstrijden, en sluiten we dit seizoen af op een gedeelde 3e plaats in de eindrangking TC 2021/2022.

Met dank aan tegenstrevers Dukes Oostende & LUOW Herk voor een geslaagde namiddag R-basket, waarbij 1 x verlies en 1 x winst toch als positieve zijn ervaren bij Rolling Thunders.

Ook dank aan onze officials van dienst,  Mieke & Koen.

Als eindconclusie voor het voorbije seizoen, kunnen we als team enkel maar ‘tevreden’ zijn. Dit na een seizoen waarbij we tal van spelers moesten missen wegens letsels en operaties, en dankbaar moeten zijn aan dta 5 à 6 spelers onze kleren zijn blijven verdedigen tot de allerlaatste laatste minuut.  Ook nog eens een dikke proficiat aan onze ‘Youngsters’ Glen, Niels, Arne, .. welke weer de nodige progressie hebben getoond afgelopen maanden. We hopen binnen Rolling Thunders dat vanaf September met hogere studies prioritair, zij alvast de weg naar het RB-speelveld gaan blijven vinden tijdens de momenten dat het kan in 2022/2023.

Aan elkéén alvast een héél leuke mooie zonnige zomer gewenst.
 

 

Mei
Tornooi Competitie
8
Sporthal Overmere – Molenstraat 1 – 9290 Overmere
Uur
Wedstrijd
Score
13u00
Rolling Thunders Wetteren ROL A – Orly Hasselt ROL A
47 – 46
16u45
Wapper ROL A – Rolling Thunders Wetteren ROL A
34 – 41

Gisteren met beperkte kern binnen ons RBBC team dan toch klaar om na de middag te starten (en schitteren..)  voor alweer 2 wedstr. in TC competitie. 
Gezien de aanhoudende golf van gekwetsten ea. reden tot afwezigheid, slechts 7-tal spelers ter beschikking voor 2 wedstrijden welke we hoopten zegevierend te kunnen afsluiten, dienden we dus zonderméér onze ‘Youngsters’ volop alle vertrouwen te geven tijdens deze 2 wedstrijden om ons doel te bereiken.

De éérste wedstrijd vs Orly Hasselt leek lange tijd onder controle (rust 29-20), doch een zwak 3e kwart bracht Orly zowaar terug in de wedstrijd (35-36). Onze tegenstrevers met een héél moeilijk af te stoppen scoringsvermogen via Arne (22pnt), moesten uiteindelijk via het zich tijdig herpakken van alle ‘Rolling Thunders’ spelers adhv. een héél sterk 4e kwart van onze zijde, op het allerlaatste moment alsnog het onderspit delven. Dit mede door de sublieme wedstr. prestaties van Niels (18pnt) en Glen (13pnt) mede aangevuld met nooit aflatende werkkracht van Arne! !   Eindstand 47 -46 winst voor Rolling Thunders Wetteren.

De twééde wedstrijd vs Wapper Antwerpen, werd aangevat met minder druk gezien de goede afloop wedstr 1. Ook hier waren onze jonge spelers alweer héél dominant aanwezig en voor de oudere spelers & toeschouwers een waar genot om hen héél ongedwongen bezig te zien, met een verder opbouw in persoonlijk ‘vertrouwen en ervaring’ bovenop.
Met alweer een vlot scorende Niels (20 pnt) werd het een héél faire wedstrijd met slechts 5 tal fouten in totaal voor beide teams. Weinig fouten en beperkte spelonderbrekingen tonen aan dat het principe ‘spelen en laten spelen’ hier het motto was welke vanuit beide teams voorop stond, om zo voor een mooie afsluiter te zorgen van een sportieve namiddag.
De rust werd bereikt met een 11-21 tussenstand, dit mede een ‘iets’ minder dag van de méér ervaren spelers. Gelukkig waren onze jongeren wel ‘top’  en werd deze wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een eindstand 34 – 41winst voor Rolling Thunders Wetteren.

Met dank aan tegenstrevers Orly Hasselt & Wapper Antwerpen voor een méér dan geslaagde namiddag met bovenop 2 x winst voor ons.

Ook dank aan alle teamofficials wo. Mieke & Luc  !

Dikke proficiat aan iederéén !

 

Maa
Tornooi Competitie
05
Sporthal De Warande – Warandelaan 14 – 9230 Wetteren
Uur
Wedstrijd
Score
16u00
Stella Artois Leuven Bears ROL B – Rolling Thunders Wetteren ROL A
31 – 51
 

Feb
Tornooi Competitie
19
Sporthal De Alk – Koutermanstraat 2 – 3570 Alken
Uur
Wedstrijd
Score
13u45
Orly Hasselt ROL A – Rolling Thunders Wetteren ROL A
36 – 43
15u30
BC Oostende ROL B – Rolling Thunders Wetteren ROL A
42 – 39

 Gisteren vertrokken om 11h15 voor TC competitie in ALKEN (never been there before!) in organ. Orly Hasselt,.. met alweer een verre verplaatsing van 140 km aub.. Met 8-tal spelers voor 2 wedstrijden na elkaar  aanwezig ( op een oi. soms véél te korte tijdsbestek.. ) moesten we starten vs de thuisploeg Orly – welke blijkbaar ook met problemen zit inzake beschikbare spelers ( slechts 6 ). Nerveus begin – met teveel balverlies en missers aan ‘easy’ baskets.. werd het 1e Quater  alsnog met voorsprong afgesloten. Ook 2e Quater werd gewonnen, doch met iets méér trefzekerheid had een grotere voorsprong aan de rust op het bord moeten staan. rust : 10 -18.  Het 3e Quarter laten we Orly alsnog terug in de wedstrijd komen tot 26 -29, om ons in het 4e Quart volledig te herpakken.  Winst 36 -43 !!

Onze 2e wedstrijd vs Dukes Oostende  – welke dan nog eens +/- 60km méér op de teller hadden om Alken te bereiken ( kalender verantw.  !!??) – werd een ware triller. Wie dacht dat er reeds een zekere vermoeidheid te ontwaren zou zijn in ons spel, kwam bedrogen uit..  in gelijrke tred tegen een ‘frisse(re)’ tegenstrever  – sluiten we de eerste periode af met een kleine achterstand..(12-9), om dan in de 2e periode het commando over te nemen met een 20 – 23 voorsprong aan de rust.
In een méér dan faire wedstrijd, waarbij de leiding méérmaals de mist in ging met onduidelijke beslissingen en een éénzijdige toepassing van de 3sec regel kwamen de Dukes Oostende aan het einde 3e periode terug op voorsprong (32 -30).
In een bloedstollende 4e periode kantelde de wedstrijd voortdurend ..gelijk, voor, .. gelijk, achterstand, .. tot net voor aanvang van de laatste minuut wedstrijd een mooie 2-punter van (uitblinker) Glenn met fout tegenstrever bovenop, om oi. nog steeds héél onduidelijke reden werd afgekeurd ?!?  No Basket.. begrijpe wie kan. !!
Fout werd geblazen .. 1 van de 2 vrijworpen werd omgezet.. en toch was de gehele fase nog niet beslecht..!  Foute melding aan de tafel (?) werd ingeroepen om ook de vrijworpen te annuleren ..   waarbij je dan zou vermoeden dat wij uiteindelijk een ingooi zouden bekomen aan de achterlijn(?)…maar ook dit werd ons uiteindelijk nog ontnomen waardoor de Dukes met kleine voorsprong hun laatste aanval mochten opzetten ….  en jammer genoeg voor ons met een laatste score bovenop, welke de eindstand 42-39 op het scorebord bracht.
Desondanks, proficiat & mercie Dukes .. voor deze ‘leuke pot’ rolstoelbasket, waarbij de eindzege ook aan onze zijde kom zijn gebleven.  
Ook dank aan Orly Hasselt voor de organ. van de wedstrijden…  
Aan alle spelers Rolling Thunders,  ‘Dikke Pluim’ voor deze 2 wedstrijden..  – ook dank aan ons ‘Mieke’ en onze trouwe aanwezige supporters.. Verder uitkijken naar volgende thuiswedstr 5 Mrt vs Stelle Art. Leuven Bears  – Allen op post !!

 

Jan
Tornooi Competitie
30
Sporthal De Warande – Warandelaan 14 – 9230 Wetteren
Uur
Wedstrijd
Score
16u30
Rolling Thunders Wetteren ROL A – Zedelgem Lions ROL B
43 – 34

     Deugddoende zege voor Rolling Thunders.. 

     Met een 8-tal spelers aanwezig  (  was lang geleden ..!) een ingekort TC tornooi wegens afwezigheid  van Stella Art. Leuven Bears,  met slechts 1 wedstr tegen Tele Voip Zedelgem Lions.

    Vanaf begin met klare kijk, verbeten inzet en nooit echt in de problemen .. een volwassen wedstrijd van alle spelers – Proficiat..

    Speciale vermelding aan onze ‘youngsters’ ( Niels – als topscoorder & Arne na studie verplichtingen..)  welke hun waarde voor het team hebben laten blijken door hun puike prestaties.. 

     Op naar de volgende, 

    Jammer dat ongeveer  35 personen  (spelers/begeleiders/supporters)  na de wedstrijd niet konden / mochten nagenieten in de cafetaria,  dit gezien de medewerker/-ster niet wou openen voor 19h30  (dit terwijl wel men degelijk aanwezig was… –  begrijpe wie kan  !!  😣😖😫

    Wij betreuren dit ten zeerste, en hebben toch enekele bedenkingen hoe / wanneer bepaalde planning wel of niet rekening gehouden kan worden van wedstrijden welke doorgang vinden in de sporthal.  Na alle nadelige gevolgen inzake het ‘beestje’ binnen de totale werking van de sporthal laatste 2 jaar – kunnen we dit best missen..  Alvast excuus aan onze tegenstrevers en alle aanwezigen..

 

Jan
Voorronde Beker van Vlaanderen
15
Sporthal De Meander – Vakenstraat 18 – 3110 Rotselaar
Uur
Wedstrijd
Score
13u30
Stella Artois Leuven Bears ROL B – Rolling Thunders Wetteren ROL A
44 – 51
15u30
Rolling Thunders Wetteren ROL A – BC Oostende ROL B
43 – 57


 

Nov
Tornooi Competitie
21
Sporthal De Players – Emielvloorstraat 2 – 2020 Hoboken
Uur
Wedstrijd
Score
12u00
Rolling Thunders Wetteren ROL A – Wapper vzw ROL A
41 – 43
14u00
Zedelgem Lions ROL B – Rolling Thunders Wetteren ROL A
66 – 31


 

Okt
Tornooi Competitie
30
Sporthal De Meander – Vakenstraat 18 – 3110 Rotselaar
Uur
Wedstrijd
Score
13u30
Rolling Thunders Wetteren ROL A – Stella Artois Leuven Bears ROL B
33 – 60
15u30
Rolling Thunders Wetteren ROL A – HUBO Limburg United ROL B
45 – 72


Nieuw logo van RBBC Wetteren